Urheilujoukkueen varainkeruun ei tarvitse olla vaikeaa

Monen urheiluseuran ja joukkueen varainkeruu laskeutuu täysin pelaajien ja heidän läheistensä vastuulle. Varoja kerätään, jotta kausikohtaiset hinnat voitaisiin pitää matalampina. Jopa monta sataa maksavat kausimaksut eivät ole ainut asia, joka lankeaa pelaajien maksettavaksi, sillä maksettavaa on myös pelivarusteiden ja matkojen puolesta.

Esimerkiksi käsipallojoukkueen varojen hankinnasta sovitaan yleensä kausikokouksissa heti kauden alussa, jotta varainkeruu pääsee alkamaan saumattomasti mahdollisimman nopeasti. Erilaisia tapoja kerätä varoja voivat olla esimerkiksi talkoot, mainosmyynti ja erilaisten tuotteiden myynti.

Varojenhankintaa myymällä

Yleinen käytäntö on, että varoja kerätään myymällä erilaisia tuotteita. Yleensä ne ovat erilaisia karkkeja tai keksejä, vaihtoehtoisesti toisinaan jotakin urheiluseuran tai -joukkueen toimintaan liittyvää, kuten terveystuotteita. Näiden kauppaaminen voi kuitenkin tuntua monesta vaikealta, sillä ystävät ja sukulaiset ovat kausi kauden jälkeen samat eivätkä tuotteet ole kaikille mieluisia.

Tuntemattomille systemaattinen myyminen on lainvastaista, ellei sitten halua joutua maksamaan tuotoista korkeita veroja, mikä ei tietenkään olisi joukkueelle tarkoituksenmukaista. Moni myös miettii, kuinka sopivaa on myydä esimerkiksi makeisia tai keksejä, kun kyseessä on kuitenkin käsipallojoukkue. Järkevämmältä voisi tuntua myydä jotakin terveyttä edistävää tai sellaista asiaa, joka kannustaa myös muita liikkumaan enemmän.

Käyttöesineiden myynti on tehokasta

Erilaisten käyttöesineiden esitteleminen ja myynti voi olla yksi mahdollisuus varojen keräämiseen. Kätevästi tilattaviin tuotteisiin voi lisätä minkä tahansa logon tai muun kuvan, joka tekee tuotteiden brändäämisestä helppoa. Esimerkiksi urheilukassin myyminen joukkueen logolla varustettuna voisi olla hyvä idea, sillä yhä vain kasvava urheiluharrastus tuo monelle tarpeen urheilukassin ostamiseen. Samalla myyt ilmaisen mainoksen, joten pidä huoli, että logo ei ole turhan suurikokoinen, ellei joukkue sitten ole erittäin suosittu.

Pienikin logo riittää muistuttamaan ostajaa siitä, minkä joukkueen hyväksi kassi on ostettu. Toinen kätevä myyntikappale voisi olla esimerkiksi mukit, joille aina on käyttöä ja joita moni ostaa mielellään myös lahjaksi. Myös päälle puettavia tuotteita kannattaa harkita, sillä lippalakki tai jopa huppari voi tuoda iloa käyttäjälleen ja mukavat varainkeruurahat joukkueelle. Tuotteiden myynti käsipallojoukkueen peleissä on kätevä tapa tavoittaa joukkueen tukipiiri, joka mielellään hankkii joukkueen logolla varustettuja tuotteita.